Šta je kajgana? Neko kaze da su umućena jaja, neko ih ne muti pre nego što slete u tiganj, neko dodaje mleka, neko ne. Onda dolazimo na još veći problem pri pitanju ‘Šta je omlet?’. Da ne bi došlo do pometnje ja ću lepo svoje definicije ovih pojmova dati u slici 🙂
E ovako:
1) tr00 KAJGANA: Nastaje od premeštanja i mućkanja jaja u tiganju. Mogu se umućkati i pre tiganja.
2) PITINO DETE: Ovo se dešava kad pravite prženice, pa vam ostane smese i onda je samo ubacite na vrelo ulje.
3) OMLET: Kad ljudi kažu omlet, misle na ovo.
4) OMLET: Kad ja kažem omlet, mislim na ovo drugo. Malo gušća smesa za palačinke, ispečena u jednom potezu. Moja mama ovo zove debela kajgana. Moja mama nema pojma.
5) PALAČINKA: obična.
6) PALAČINKA: američka.
Sad kad smo to razjasnili, da pređemo na recept. Samo da na brzinu objasnim: kajgana je nastala u kooperaciji eDomaćice i Jazzve, pa eto…
JAZZ KAJGANA
- Narežemo 2 tanka mlada luka na tanke kružiće.
- U tiganju zagrejemo 2 kašike ulja i kad je vruće unutra ubacimo mladi luk.
- Umutimo 3 jajeta u čančetu i posolimo.
- Narežemo 1 mladi luk na deblje kružiće.
- Kada luk u tiganju omekša, ubacimo umućena jaja i preostali mladi luk.
- Mešamo.
- Dok mešamo, dodamo bibera po ukusu i 1-2 kašičice tucane ljute paprike.
- Kada se jaja stvrdnu, skinemo s vatre.
Ukratko:
3 mlada luka
2sk ulja
3 jajeta
so, biber, tucana ljuta paprika
Predlog: Koriste se i listovi mladog luka. Kajgana ide lepo uz jogurt i crni hleb.
I lepo izgleda i ukusno :)…