Rolling Heron's Totally Amazing Blog

Random rants of sillyness

eDomaćica: Jazz kajgana 09/05/2010

Filed under: eDomacica — Tasha @ 3:30 PM

Šta je kajgana? Neko kaze da su umućena jaja, neko ih ne muti pre nego što slete u tiganj, neko dodaje mleka, neko ne. Onda dolazimo na još veći problem pri pitanju ‘Šta je omlet?’. Da ne bi došlo do pometnje ja ću lepo svoje definicije ovih pojmova dati u slici 🙂

E ovako:

1) tr00 KAJGANA: Nastaje od premeštanja i mućkanja jaja u tiganju. Mogu se umućkati i pre tiganja.

2) PITINO DETE: Ovo se dešava kad pravite prženice, pa vam ostane smese i onda je samo ubacite na vrelo ulje.

3) OMLET: Kad ljudi kažu omlet, misle na ovo.

4) OMLET: Kad ja kažem omlet, mislim na ovo drugo. Malo gušća smesa za palačinke, ispečena u jednom potezu. Moja mama ovo zove debela kajgana. Moja mama nema pojma.

5) PALAČINKA: obična.

6) PALAČINKA: američka.

Sad kad smo to razjasnili, da pređemo na recept. Samo da na brzinu objasnim: kajgana je nastala u kooperaciji eDomaćice i Jazzve, pa eto…

JAZZ KAJGANA

  • Narežemo 2 tanka mlada luka na tanke kružiće.
  • U tiganju zagrejemo 2 kašike ulja i kad je vruće unutra ubacimo mladi luk.
  • Umutimo 3 jajeta u čančetu i posolimo.
  • Narežemo 1 mladi luk na deblje kružiće.
  • Kada luk u tiganju omekša, ubacimo umućena jaja i preostali mladi luk.
  • Mešamo.
  • Dok mešamo, dodamo bibera po ukusu i 1-2 kašičice tucane ljute paprike.
  • Kada se jaja stvrdnu, skinemo s vatre.

Ukratko:

3 mlada luka
2sk ulja
3 jajeta
so, biber, tucana ljuta paprika

Predlog: Koriste se i listovi mladog luka. Kajgana ide lepo uz jogurt i crni hleb.

 

One Response to “eDomaćica: Jazz kajgana”

  1. Sasa Says:

    I lepo izgleda i ukusno :)…


Leave a comment